Den 27 december åker hela familjen Lindblom till Nepal för att under knappt två veckor besöka tjejerna på The Step (en flygbiljett per år betalar stiftelsen. De övriga biljetterna är privat bekostade). Som vanligt kommer vi att vara mycket på The Step, men också en del på den externa skolan de studerar vid. Som ni vet, tycker vi ju att utbildning är det viktigaste av allt. Utbildning ger dessa tjejer helt andra möjligheter att stärkta möta framtiden! Det blir deras viktigaste redskap för ett självständigt och gott liv i framtiden. 

När vi startade The Step för snart tolv år sedan, var det betydligt färre flickor som fick möjlighet att gå i skolan och inte många alls som fick en fullständig grundskoleexamen. Mycket har dock hänt under denna korta tid och idag är det många fler tjejer som går i skolan och vi, men hjälp av er, har ju faktiskt varit med och bidragit till denna förändring. Åtminstone på ett litet, litet hörn. En förändring som faktiskt påverkar hela samhället. Alltså inte endast tjejerna själva, utan även deras egna framtida familjer. Tillsammans kan vi göra skillnad! 

Det skall bli så väldigt roligt att träffa dem igen och se hur de har växer och utvecklas till självständiga tjejer. Så inför vårt besök, skapade vi igår en Facebook-insamling för att se om vi tillsammans kunde samla ihop en julklappspeng till The Step. En peng som vi tänkte skulle användas för att sätta lite extra guldkant på vardagen. Vi satte 10 000 kr som mål fram till dagen då vi åker.

Redan efter nio timmar hade vi nått målet! Facebook är ju fantastiskt! Och civilsamhället är fantastiskt!

Istället för att avsluta insamlingen när vi hade nått målet igår, bestämde vi oss för att fortsätta fram till det planerade avslutningsdatumet. Tänk om vi tillsammans skulle kunna samla ihop ytterligare 10 000 kr! Det skulle i så fall vara ett års utbildning för en tjej.