Så är vi äntligen på plats! I Himilayalandet och hos tjejerna. När vi kom till The Step igår direkt efter att vi hade landat på flygplatsen, sprang tjejerna emot oss och gav mig den mest innerliga kram man bara kan föreställa sig. Det var kärlek!

Vi satt och pratade och eftersom de är mitt uppe i med term examen var det mycket prat om deras olika prov i de olika ämnena. De pluggar mycket och har ambitioner. Någon vill bli doktor, någon vill jobba på hotell och någon vill bli konstnär. Några vet inte, men studierna är viktiga. De är seriösa och tar skolan på stort allvar.

Efter lite prat och tedrickande gick vi en promenad i området och de ville visa oss ett tempel som vi faktiskt aldrig har besökt innan. Det var så himla mysigt att gå runt på tempelområdet och på vägen dit besökte vi också en nyanlagd park. Vi avslutade med att äta pizza på ett snabbmatsställen.

Idag efter väldigt många timmars nattsömn, gick vi till Step. Vi drack lite te och de flesta tjejerna var hemkomna efter prov-skrivande i skolan. De slutar tidigare de dagarna de har prov. Så idag bestämde vi oss att få till Swayambunath. Det är ett tempelområde som både buddister och hinduer besöker och som ligger 365 trappsteg högt upp på en kulle med vidunderlig utsikt över stan. Varje gång vi är i Nepal, besöker vi Swayambu och tjejerna tycker också mycket om att gå hit. Det är en enormt fridfullt atmosfär där uppe och även så otroligt vackert och spännande att beskåda all aktivitet. Förutom vanliga människor som besöker den heliga platsen är det också massa munkar där eftersom det är många kloster i närheten.