Idag besökte vi skolan och det är alltid helt fantastiskt!???

Det var ett kärt återseende med rektorn och rektorns dotter som fungerar som en biträdande rektor. De båda rektorerna berättade att samtliga tjejer sköter sig utmärkt i skolan och studerar hårt. De tar skolan på stort allvar. De har alla bra betyg, men några har riktigt bra betyg. Mina t ex, som lämnade denna skola i våras för college visas på bild som en av de duktigaste avgångseleverna förra läsåret med sitt B+ (längst ned till vänster).

700 elever går på denna skola och 65 lärare arbetar här. Våra egna söner fascinerades av de små klassrummen med 40 elever i varje. De blev även mållösa när en lärare frågade dem om vilka olika straff det fanns för elever i Sverige samt berättade om de olika straffen elever kan få här i Nepal. Att sitta på huk i 40 minuter med armarna upp i luften var inget de önskade.

Just nu pågår mid term exams. Då slutar de tidigare på dagarna (kl 12), men vissa klasser som inte presterat bra nog får extra undervisning från kl 12-18. Då blir det långa dagar i skolan.

Var tredje månad målas det om inne i skolan eftersom det blir så smutsigt. På bilderna kan man se smuts upp till elevernas huvudhöjd ?

På vissa bilder äter eleverna i klassrummen. De har då lite rast och har antingen med sig mat hemifrån eller köper för några rupier på skolan.

Idag besökte vi framförallt de yngre klasserna som dessutom har Montessoriprofil, vilket är populärt i Nepal i de yngre åldrarna. I klass LKG, lower kindergarden, är de runt fyra, fem år gamla. I klass Nursery är de ännu yngre. På ett foto sitter en liten supersöt unge på främsta raden som ännu inte fått en skoluniform. ?

Som sagt, skolbesöken är alltid så inspirerande. Denna rektor, Principal Mam, tog emot våra flickor för 12 år sedan med öppen famn. De flesta privata skolorna vill absolut inte samarbeta med barnhem. Just därför att de ofta är så misskötta och eftersom barnen faktiskt inte mår bra och heller därför ej klarar skolan särskilt bra. De har ofta mycket dålig ekonomi och har svårt att betala de aktuella avgifterna. Att Principal Mam på denna skola trodde på oss och litade på oss har varit direkt avgörande för vår verksamhet. Här har våra tjejer fått fortsätta studera år efter år och här känner de sig trygga och sedda. Biträdande rektor har stenkoll på varenda Step-tjej; både på deras mående och på deras progression i de olika ämnena. Vi är verkligen både tacksamma och imponerade över skolans arbete!???