Igår var det ytterligare ett väldigt kärt återseende och en enormt känslosam stund. ?❤️? Vi träffade Rista som var bland den allra första flickan att flytta in på The Step som sexåring år 2008, men som flyttade tillbaka till sin hemstad i östra Nepal efter sex år. Rista var och är en alldeles enastående tjej. Massor av energi , fylld av glädje och kärlek, omtänksam och otroligt duktig i skolan. Hon var alltid captain of the class ⭐️ (den bästa eleven som är utsedd hjälpreda till läraren) och gjorde stora framsteg hos oss. Rista var den som våra egna söner tydde sig till allra mest när de var yngre och Rista var den som hela tiden bar runt på vår Lucas när han var här första gången som ettåring. Lucas lärde sig gå under de veckorna vi var här den gången och det var mycket med hjälp av Ristas vänliga och hjälpsamma hand.

Rista är idag 17 år letade upp mig på Facebook för ett år sedan och vi har sedan dess pratat regelbundet i telefon. Efter att hon lämnade Step, bodde hon på ett annat barnhem i sin hemstad och fortsatte sina studier med lysande resultat. När hon var färdig med sina studier fick hon stipendier och sökte in på tandläkarutbildningen här i huvudstaden. Av 1600 elever som skrev antagningsprov, var hon en av de 45 studenterna som blev antagna. Hon har nu bott i Kathmandu och studerat på denna utbildning i ett år. Vid sidan av sina studier har hon två extrajobb. Ett som läxhjälp år ett barn och ett som danslärare till små barn.

När vi träffades igår kramade vi varann och grät hejdlöst länge. Sen pratade vi massor, åt god indisk mat och tog mängder med selfies. Rista och våra söner fann varann direkt och de började genast spela in filmer till tik tok. Vår äldste son som i vanliga fall aldrig skulle dansa och spela in den typen av filmer fann sig och gjorde några riktigt bra nepalesiska dans moves. ??????

Det var ofantligt rörande och näst intill obeskrivligt att höra Rista berätta hur mycket Step har betytt för henne, hur det var för henne att under de åren upptäcka att hon faktiskt var ”talented” och faktiskt visst kunde få en utbildning och faktiskt visst kunde få ett jobb och ett bra liv. Hon berättar att det var hennes år hos oss som gjorde skillnad. Svårt att ta in. ❤️❤️❤️