Idag lördag, som är tjejernas enda lediga dag från skolan, har vi haft en hektisk dag?

Vi åkte hemifrån kl tio och kom hem kl sju ikväll. Halva dagen var vi på ett stort dansprogram (dansföreställning med massa olika traditionella dansuppvisningar från olika kulturer/folkgrupper) där Mina uppträdde och dansade. Hon är helt enastående duktig och vinner ofta danstävlingar???? Imorgon lägger jag ut bilder från denna tillställning.

Efter dansen knödde vi alla in oss i en liten tuk tuk och åkte till det tjusiga shoppingcentret för lite extra guldkant⭐️⭐️⭐️

Det var några mycket kaotiska men vansinnigt roliga timmar, kan jag berätta ?? Som de provade kläder, tjattrade och sprang runt bland alla fem våningar ?? De fick välja kläder för 350 kr var. Efter klädshoppingen som tog tre timmar behövde vi gå ut från centret och äta pizza och dricka coca cola innan vi orkade stå på benen igen ? Då gick vi gick in och köpte mängder av smink, nagellack och hårgrejer. Vi passade även på att gå till matavdelningen och köpte säckar med potatis och morötter som var billigare här än på gatumarknaderna. 5 kr per kg istället för 8 kr. Framförallt köpte vi lök som var pyttelite billigare än de vanliga 20 kr per kg. Det är en stor grej här i Nepal just nu att lökpriset har skjutit i höjden. Bara för ett halvår sedan kostade lök 3 kr per kg. De använder ju väldigt mycket lök vid matlagningen så det är ett bekymmer för många att det är så dyrt numera och alla pratar om det hela tiden! Lökpriset och den stora ökningen av kinesiska investerare här i Nepal är två mycket, mycket vanliga och populära samtalsämnen.

Efter många timmar på det fina, häftiga köpcentret med rulltrappor, moderna adidas-kepsar?, pyttesmå och svårhittade provrum (trial room?) var det dags att slutligen bege sig hemåt. Men först glass-show!? Det heter tydligen ”Turkish ice cream” och alla som tittar en del på youtube vet visst vad det är. Det var faktiskt väldigt roligt!? Man beställer en glass, men sedan skojar glassförsäljaren med en och man får liksom aldrig fatt på glassen utan de trixar runt med glassen på ett ”magical way” och det är riktigt kul!?

Det var en väldigt fin dag idag också❤️?❤️